Het pasproces

HET PASPROCES

Zoek de juiste borstprothese

Wij willen dat je je comfortabel voelt. Als je dus op zoek bent naar een nieuwe borstprothese raden wij je aan de hulp in te schakelen van onze mamacareadviseuse. Waarom? Of je nu al eerder een borstprothese hebt aangepast of niet, je lichaam verandert vanzelf na verloop van tijd; met de leeftijd, door een verandering in je dieet (of eetgewoonten) en natuurlijk tijdens en na een behandeling.

Wat moet ik doen?

  • Neem veel tijd voor het passen,
  • Laat onze mamacareadviseuse weten wat je van de borstprothese vindt en hoe het voelt.
  • Stel vragen over het onderhoud van de vorm, draaginstructies en accessoires die je misschien nodig hebt.

Hoe krijg ik een borstprothese aangemeten?

In de eerste en belangrijkste plaats krijg je zoveel mogelijk privacy. Onze mamacareadviseuse zal dan de conditie van je huid beoordelen om er zeker van te zijn dat er geen drainage zit of dat de wond nog open is.

Als je beide borsten hebt verloren, zal onze adviseuse suggesties geven voor borstprotheses die je lichaamsvormen flatteren. Als je nog een borst hebt, zal ze die gebruiken als basis voor je pasvorm en volgt ze een proces in 3 stappen om je de beste vorm, pasvorm en gevoel te geven.

Het pasproces in 3 stappen:

Amoena-borstprotheses zijn gecodeerd met een cijfer-lettersysteem dat lijkt op datgene wat wordt gebruikt voor kleding zoals jeans en beha’s.

1. Volheid van de cup

Is de volheid van je resterende (of gewenste) borst:

(1) dun
(2) gemiddeld
(3) vol

2. Vorm

Door naar je andere borst te kijken zal ze bepalen welke van de volgende vormen je nodig hebt (of welke het beste bij je passen als je beide borsten hebt verloren):

(s) Symmetrisch
(a) Asymmetrisch
(e) Extra
(u) Universeel

Over het algemeen is een symmetrische vorm het beste na een standaardmastectomie en een asymetrisch model als er ook lymfeklieren of huid in je oksel weggehaald zijn.

3. Behamaat

Om de maat van de borstprothese te bepalen, controleert onze adviseuse de maat van je beha door op strategische punten op de borstkas en rond de ribbenkast te meten. De pasvorm van je beha is cruciaal voor hoe natuurlijk je borstprothese zal aanvoelen. Dit is dus een belangrijke stap.

Pavette borstprothese pasproces

In het weergegeven voorbeeld kun je zien dat een 75B overeenkomt met een borstprothese maat 4.

Als ze de 3 stappen van dit proces gevolgd heeft, heeft onze mamacareadviseuse alle informatie die ze nodig heeft om de beste pasvorm voor jou te bepalen.

Pavette borstprothese pasproces

Belangrijk: Denk eraan dat deze tabellen enkel richtlijnen zijn, te gebruiken als startpunt voor een onze gespecialiseerde mamacareadviseuse.

Wat voor borstprothese past het beste bij mij?

Wanneer onze mamacareadviseuse de maten heeft genomen, bespreekt ze de verschillende opties voor borstprotheses en welke het beste bij jouw levensstijl past.