Door mijn passie voor Cuba en de Cubaanse bevolking, ben ik tijdens mijn vakantie op dit prachtige eiland, veel in contact gekomen met de lokale bevolking. In de gesprekken die ik veel gevoerd heb met de Cubanen blijkt dat er veel behoefte is aan goederen uit het buitenland. Zo ook haarwerken, borstprotheses en protheselingerie.

Er zijn niet voldoende haarwerken en borstprotheses voorhanden om iedere vrouw van een hulpmiddel te voorzien.  Terwijl ook deze vrouwen zich graag vrouw voelen.

Dit bracht mij op een idee!!

Via onze lerares, waar wij spaanse les van kregen, zijn wij in contact gekomen met Dr. Alexis Cantero Ronquillo. Deze man is medeoprichter van de projectgroep Alas por la vida(Vleugel voor het leven) Wij hebben hem ontmoet in het Hospital Universitario Manuel Piti Fajardo in Havana. In ons gesprek heb ik hem aangeboden reeds gedragen haarwerken en borstprotheses te doneren aan zijn project.

Dr Alexis vertelde me dat hij net terug was uit Nederland, waar hij op uitnodiging van Stichting Protesis de Mama van Liny en Peter van der Heyden bezoeken heeft gebracht aan aan diverse ziekenhuizen en instanties in Nederland.

Dankzij Dr. Alexis ben ik in contact gekomen met Liny en zijn we tot de conclusie gekomen dat we dezelfde passie hebben om Cubaanse vrouwen te helpen.

De haarwerken die aan stichting protesis de Mama zullen worden gedoneerd ondergaan een grondige opknapbeurt bij Pavette zodat de haarwerken nog uitstekend gedragen kunnen worden door vrouwen  op Cuba.

Gedragen haarwerken. Borstprotheses en Lingerie kunt u inleveren bij een van de vestigingen van Pavette of opsturen naar Postbus 898 7400 AW Deventer. Pavette zal ervoor zorgdragen dat de donaties terecht komen bij Protesis de Mama van waaruit ze verscheept zullen worden naar Cuba.

Bent u geïnteresseerd geraakt in de stichting Protesis de Mama ga dan naar www.protesisdemama.nl