Pavette Haarwerk, gevestigd in het Deventer ziekenhuis is benoemd tot officieel steunpunt van de Stichting Haarwensen. Stichting Haarwensen krijgt steeds meer bekendheid en daardoor ook meer aanmeldingen van kinderen welke een pruik nodig hebben. Pavette Haarwerk is het dertiende steunpunt in Nederland. Zo kunnen de kinderen dichtbij huis terecht voor het aanmeten van een pruik.

Stichting Haarwensen

Stichting Haarwensen is er voor kinderen tot en met 18 jaar, die door medische behandelingen of een andere vorm van alopecia (kaalhoofdigheid) in aanmerking komen voor een haarwerk of pruik. Vaak gaat het om kinderen met kanker die hun haar zijn kwijtgeraakt door bijvoorbeeld bestraling of medicijnen. Pruiken of haarwerken zijn erg duur en worden vaak maar voor een klein gedeelte vergoed. Daarom is Stichting Haarwensen opgericht. Zij leveren gratis haarwerken van hoge kwaliteit aan deze kinderen.

De steunpunten zijn allemaal gespecialiseerde haarwerk bedrijven met jarenlange ervaring. Patrick Legebeke, eigenaar Pavette Haarwerk: Wij conformeren ons graag aan Stichting Haarwensen. Zij dienen een groot maatschappelijk doel door het leveren van haarwerken aan kinderen. Het was voor ons daarom ook een grote eer dat wij werden gevraagd om steunpunt te worden.

Arbeidsintensief en kostbaar

Jaarlijks hebben 150 tot 200 kinderen een pruik nodig. Yvonne De Boer, oprichtster van Stichting Haarwensen: “De pruiken zijn kostbaar, zo rond de 2000 euro. We laten ze speciaal in Azië maken, waar vrouwen een week werken aan één exemplaar. Dit is arbeidsintensief en duur, maar hierdoor kunnen we de allerbeste kwaliteit pruik bieden, één die niet van echt te onderscheiden is. Bij een goedkopere kwaliteit is dit helaas niet haalbaar. Gelukkig kunnen we door de vele haardonaties de prijs al behoorlijk verminderen. Komt de pruik terug in Nederland, dan wordt deze op het hoofd van het kind door ons in model gebracht. Daarna moet de pruik ook worden onderhouden. Ik ben erg blij met de komst van dit nieuwe steunpunt.”