‘Door het lezen van de juiste informatie was ik goed voorbereid’

VRAAG EN ANTWOORD

Wij hebben zorgvuldig een lijst met vragen en antwoorden voor u samengesteld. Mocht uw vraag er niet tussen staan of heeft u aanvullende informatie nodig dan staan we u uiteraard graag te woord. U kunt ons bereiken bellen op telefoonnummer 085 222 00 14 of via e-mail info@pavette.nl.

Dagelijks gebruik en onderhoud

Voelt een haarwerk warm aan op het hoofd?

Haarwerk ventileert goed, u krijgt het dus niet warmer dan met uw eigen haar. Als er nog eigen haar onder het haarwerk zit, dan kan een haarwerk wel warmer aanvoelen.

 

Hoe vaak was je een haarwerk?

Gemiddeld moet u een haarwerk 1 keer per week wassen. Dit is mede afhankelijk van warm weer en de mate waarin u transpireert.

 

Hoe lang gaat synthetisch haar mee?

Een synthetisch haarwerk gaat 9 tot 12 maanden mee. Daarna bent u toe aan een nieuw haarwerk.

 

Hoe lang gaat echt haar mee?

Een van echt haar gemaakt haarwerk gaat 12 tot 15 maanden mee, daarna is het aan vervanging toe.

 

Hoe zet ik een haarwerk op?

De haarwerkers van Pavette begeleiden u hierin.

 

Kan ik mijn haarwerk ook ’s nachts dragen?

Echt haar kunt u wel ‘s nachts dragen, maar het is niet raadzaam om dit altijd te doen omdat het de levensduur van uw haarwerk verkort. Synthetisch haarwerk kunt u ’s nachts niet dragen, omdat door de wrijving het haar gaat vervilten.

 

Hoe vaak moet ik per jaar terug naar Pavette?

Het is raadzaam om uw haarwerk eens in de drie maanden door Pavette te laten checken. Mocht uw haar weer aangroeien, bijvoorbeeld na een chemokuur, dan kunnen wij u begeleiden tot uw eigen coupe weer helemaal de ‘oude’ is. Wanneer u het haarwerk bij ons heeft aangeschaft is het knippen van uw eigen haar in deze periode kosteloos.

 

Kun je een haarwerk door de kapper ook in een andere ‘coupe’ laten verwerken?

Het is niet aan niet raadzaam om een haarwerk door een niet-gespcialiseerde kapper te laten behandelen. Het knippen van haarwerk vereist andere vaardigheden dan het knippen van een gewoon haar.

 

Kan ik met mijn haarwerk zwemmen?

Ja, u kunt gerust gaan zwemmen met een haarwerk. Het is raadzaam om uw haarwerk na het zwemmen te wassen om zo chloorresten en zoutresten uit het haar te spoelen.

 

Kan een haarwerk afwaaien?

Als uw haarwerk goed zit, goed passend is en u heeft het goed verzorgd, dan kan het niet afwaaien.