‘Door het lezen van de juiste informatie was ik goed voorbereid’

VRAAG EN ANTWOORD

Wij hebben zorgvuldig een lijst met vragen en antwoorden voor jou samengesteld. Mocht jouw vraag er niet tussen staan of heb je aanvullende informatie nodig, dan staan we jou uiteraard graag te woord. Je kunt ons bereiken bellen op telefoonnummer 06 516 028 98 14 of via e-mail info@pavette.nl.

Dagelijks gebruik en onderhoud

Voelt een haarwerk of haarstuk warm aan op het hoofd?

Haarwerk ventileert goed, je krijgt het dus niet warmer dan met je eigen haar. Als er nog eigen haar onder het haarwerk zit, dan kan een haarwerk wel warmer aanvoelen.

 

Hoe vaak was je een haarwerk of haarstuk?

Gemiddeld moet je een haarwerk of haarstuk 1 keer per week wassen. Dit is mede afhankelijk van warm weer en de mate waarin je transpireert.

 

Hoe lang gaat synthetisch haar mee?

Een synthetisch haarwerk of haarstuk gaat 9 tot 12 maanden mee. Daarna ben je toe aan een nieuw haarwerk.

 

Hoe lang gaat echt haar mee?

Een van echt haar gemaakt haarwerk gaat 12 tot 15 maanden mee, daarna is het aan vervanging toe.

 

Hoe zet ik een haarwerk op?

De haarwerkers van Pavette begeleiden je hierin.

 

Kan ik mijn haarwerk ook ’s nachts dragen?

Echt haar kun je wel ‘s nachts dragen, maar het is niet raadzaam om dit altijd te doen omdat het de levensduur van jouw haarwerk of haarstuk verkort. Synthetisch haarwerk kun je ’s nachts niet dragen, omdat door de wrijving het haar gaat vervilten.

 

Hoe vaak moet ik per jaar terug naar Pavette?

Het is raadzaam om jouw haarwerk of haarstuk eens in de drie maanden door Pavette te laten checken. Mocht je haar weer aangroeien, bijvoorbeeld na een chemokuur, dan kunnen wij je begeleiden tot jouw eigen coupe weer helemaal de ‘oude’ is. Wanneer je het haarwerk bij ons heeft aangeschaft is het knippen van jouw eigen haar in deze periode kosteloos.

 

Kun je een haarwerk door de kapper ook in een andere ‘coupe’ laten verwerken?

Het is niet aan niet raadzaam om een haarwerk of haarstuk door een niet-gespcialiseerde kapper te laten behandelen. Het knippen van haarwerk vereist andere vaardigheden dan het knippen van een gewoon haar.

 

Kan ik met mijn haarwerk zwemmen?

Ja, je kan gerust gaan zwemmen met een haarwerk. Het is raadzaam om jouw haarwerk na het zwemmen te wassen om zo chloorresten en zoutresten uit het haar te spoelen.

 

Kan een haarwerk of haarstuk afwaaien?

Als jouw haarwerk goed zit, goed passend is en je hebt het goed verzorgd, dan kan het niet afwaaien.