‘Door het lezen van de juiste informatie was ik goed voorbereid’

VRAAG EN ANTWOORD

Wij hebben zorgvuldig een lijst met vragen en antwoorden voor jou samengesteld. Mocht jouw vraag er niet tussen staan of heb je aanvullende informatie nodig, dan staan we jou uiteraard graag te woord. Je kunt ons bereiken bellen op telefoonnummer 06 516 028 98 14 of via e-mail info@pavette.nl.

Over borstprotheses

Waar is een prothese van gemaakt?

Borstprotheses worden gemaakt van ultrazachte siliconen. In de betere protheses, zoals die van Amoena, wordt daaraan nog speciaal, gepatenteerd temperatuurregelend materiaal toegevoegd.

 

Hoe blijft een borstprothese op zijn plaats zitten?

In de bh is een ‘hoesje’ ingebouwd dat de borstprothese op zijn plaats houdt.

 

Welk soort beha raadt u aan voor een Balance deelprothese fitting? 

De meetmethode werkt op het beste als een beugelloze niet-voorgevormde beha draagt.

 

Wat is een contact(plak)prothese?

Een contactprothese kleeft aan de huid waardoor deze op de plaats blijft zitten. Deze zit niet in een hoesje in de BH. Je dient echter nog wel een goed passende prothese-BH te dragen.

 

Hoe lang na een borstamputatie kan ik een borstprothese laten aanmeten?

Gemiddeld kun je na ca. 3 maanden na een gehele of gedeeltelijke borstamputatie een prothese laten aanmeten. De mammacareadviseuses van Pavette adviseren je hier graag in.

 

Hoe gaat het aanmeten in zijn werk?

Om te beginnen worden de borstomvang en de cupmaat vastgesteld. Aan de hand daarvan wordt de maat van de prothese bepaald, waarna verschillende soorten protheses gepast worden tot de best passende is gevonden. Bekijk de borstprothese fitting gids

 

Als ik borstsparend ben geopereerd moet ik dan alsnog een borstprothese dragen?

Dat hoeft niet in alle gevallen. Het hangt af van de operatie, in hoeverre de symmetrie tussen de beide borsten intact is gebleven. Is dat niet het geval, dan kan er gekozen worden voor een deelprothese om de symmetrie terug te brengen.

 

Hoe vind ik de juiste borstshaper/deelprotheses voor mij?

Borstshapers /deelprotheses bestaan in vele vormen en maten. De beste manier om de juiste shaper voor jou te vinden, is een bezoek brengen aan een van de winkels van Pavette of maak een afspraak. Praat met onze Mamacare adviseuse over je persoonlijke voorkeuren en samen vind je zeker de perfecte shaper voor jouw lichaam en levensstijl.

 

Heeft Pavette ook contact met mijn behandelend arts?

Ja, mede omdat Pavette is gevestigd in de ziekenhuizen van Deventer en Apeldoorn zijn er korte lijnen. Als er overleg nodig is met een behandelend specialist kunnen we direct handelen.

 

Hoe lang gaat een borstprothese mee?

De zorgverzekeraar gaat ervan uit dat je 24 maanden met een prothese moet doen. Je hebt daarna ook weer recht op een nieuwe prothese.

 

Bestaan er ook losse tepels?

Ja. De tepelset plak je op de prothese, maar kan ook over jouw eigen tepel gedragen worden voor een aan beide zijden gelijk beeld. Een tepelset gaat ca. 1 jaar mee.

 

Wordt een borstshaper/deelprothese terugbetaald?

Het is mogelijk dat jouw zorgverzekeraar een terugbetaling biedt voor je borstshaper. Hiervoor heb je waarschijnlijk een voorschrift nodig voor een “gedeeltelijke borstprothese” of “deelprothese”. Informeer je bij je zorgverzekeraar in verband met de terugbetaling voor borstshapers.

 

Wat kost een prothese?

Schaf je zelf zonder tussenkomst van jouw zorgverzekering een prothese aan, dan kost deze € 209,-. Voor een contactprothese betaal je € 216,-.