‘Door het lezen van de juiste informatie was ik goed voorbereid’

VRAAG EN ANTWOORD

Wij hebben zorgvuldig een lijst met vragen en antwoorden voor jou samengesteld. Mocht jouw vraag er niet tussen staan of heb je aanvullende informatie nodig, dan staan we jou uiteraard graag te woord. Je kunt ons bereiken bellen op telefoonnummer 06 516 028 98 14 of via e-mail info@pavette.nl.

Haarwerk en chemokuur

Wanneer valt mijn haar uit tijdens de chemo?

In de regel vindt haaruitval bij drieweekse kuren na 15 dagen plaats. Jouw behandelend specialist kan je vertellen bij welk soort kuren jouw haar met 100% zekerheid zal uitvallen, zodat je je daar op voor kunt bereiden.

 

Wordt het haar altijd afgeschoren als het begint uit te vallen tijdens de chemokuur?

Het afscheren van het haar heeft de voorkeur, omdat dat het meeste draagcomfort geeft voor een haarwerk.

 

Vallen wimpers en wenkbrauwen ook uit tijdens chemokuren?

Dat is helaas meestal wel het geval na de 3e of 4e kuur.

 

Als mijn haar weer gaat groeien na een chemobehandeling, heeft het dragen van een haarwerk dan nadelige gevolgen voor de nieuwe haargroei?

Absoluut niet! Als je het haarwerk bij ons hebt aangeschaft zullen wij je kosteloos begeleiden door het haar te knippen tot je weer een acceptabele eigen coupe hebt.

 

Hoe behandel ik mijn hoofdhuid tijdens chemokuren?

Wij adviseren om Mediceuticals te gebruiken. Mediceutials conditioneert de huid en stimuleert nieuwe haargroei. Deze middelen zijn verkrijgbaar bij Pavette. Vraag onze medewerkers voor het juiste advies.

 

Kan ik mijn eigen haar kleuren tijdens chemokuren?

Dat is niet aan te raden. De huid is tijdens een chemobehandeling gevoeliger, waardoor er sneller huidirritaties ontstaan.

 

Wat als mijn haar in tegenstelling tot de verwachting niet uitvalt tijdens chemo en ik toch een haarwerk heb gereserveerd?

In dat geval hoef je het haarwerk niet af te nemen.

 

Behoud ik altijd mijn haar door het gebruik van een cold-cap tijdens een chemokuur?

Nee, die garantie bestaat niet. In ongeveer de helft van de gevallen valt het haar toch uit en voor de andere helft geldt dat het haar wel dunner wordt. Jouw behandelend arts kan je hier alles over vertellen.

 

Als mijn haar plotseling uitvalt door chemo kan ik dan ieder moment terecht om het haarwerk op te halen?

Pavette is vrijwel permanent bereikbaar; je kan het haarwerk altijd de volgende dag ophalen.